dinsdag 26 juni 2012

Columbia River

Vannacht worden we wakker van een ongewoon geluid, dat we hier dit jaar nog niet eerder gehoord hebben: regendruppels die neerkledderen op het dak van onze woonmobiel! Tot nu toe hebben we ons een bult gezeuld met dat mooie weer en die 30 graden, maar we moeten het gisteren toch ergens verloren hebben.

Met regenweer en zware bewolking vertrekken we vanochtend uit La Grande. We hebben nog een hele poos regen en miezer voordat het een beetje opklaart. Het blijft wel hard waaien.
We zien ineens een enorm grote roedel herten vrij dicht langs de snelweg, zoveel herten heb ik nog nooit bij elkaar gezien!


Via de snelweg rijden we richting Columbia River, die we bij Umatilla oversteken en waarbij we halverwege de brug de staat Washington binnenrijden. Aan de andere kant van de brug volgen we via een gewone weg de ‘Mighty Columbia River’.


Maar eerst gaan we nog even de andere kant op om in de buurt te komen van de McNary Dam.

Deze weg is een Lewis en Clarck trail. Dat waren twee pioniers die, in vroeger tijden, in opdracht van de Amerikaanse regering gingen onderzoeken waar mogelijkheden waren om wegen aan te leggen.


In het begin is het nog vrij vlak en is de river heel wijds, net een meer. Als we verder komen, rijzen de canyonwanden langs de river op. Aan beide zijden van de rivier staan hele wouden van windmolens.


We zoeken een eettentje voor tussen de middag. We vinden er één in een klein gehucht langs de weg. Het is tevens het plaatselijke winkeltje waar iedereen iedereen kent. Een heel aardige dame bedient ons en we krijgen een heerlijke BLT-sandwich geserveerd met patat. En koffie en frisdrank zoveel je wilt.


Verderop komen we weer langs een dam: de John Day Dam.


Daarna bezoeken we de Stonehenge Memorial. Het is een moderne replica op volle schaal van het beroemde Stonehenge in Wiltshire Engeland, gebouwd door Sam Hill.


Het werd oorspronkelijk gebouwd ter ere van de soldaten uit Klickitat County, die hun lieven lieten in de eerste wereldoorlog. Later werden daar de tweede wereldoorlog, Korea en Vietnam aan toegevoegd.


Daarna gaan we de machtige rivier weer over naar de Oregon-kant en zoeken onze camping op in Rufus.

2 opmerkingen:

 1. Hallo Annette en Henk,we zijn weer terug van weggeweest.We volgen jullie vakantie weer en zo te zien hebben jullie het goed naar je zin het is ook een heel mooi land.De verhalen van onze vakantie hoor je nog wel we hebben het goed naar ons zin gehad.
  Veel liefs Ruud en Emi

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn dat jullie ook genoten hebben in Indonesië. Voor ons zit de rondreis er bijna op. We hopen morgen bij Dennis en family aan te komen, daar verheugen we ons op. Vandaag nog een (hopelijk mooie) rit langs de Colubia River.
   Liefs en groetjes
   Henk en Annette

   Verwijderen