woensdag 27 juni 2012

Historic Columbia River Highway

Met zonnig weer vertrekken we vanuit Rufus om de Historic Colubia River Highway te gaan rijden. Het mooie weer heeft ons weer gevonden.


Het eerste stuk gaat over de snelweg. Vanaf The Dalles rijden we het eerste stuk van deze historische route.


We komen langs de rotswanden en gaan naar het Rowena Crest Viewpoint, waar we een adembenemend mooi uitzicht hebben op de Columbia River canyon.


Onderweg toont Mount Hood zich in al zijn witte pracht boven alles uit. Dan gaat het weer een stukje over de snelweg om er een stuk verder weer af te gaan voor de watervalroute.


De eerste waterval is Horsetail Falls, een hoge smalle waterval, direct aan de weg.


De volgende is Multnomah Falls, een dubbele waterval die in totaal zo’n 190 meter hoog is. Boven het eerste deel is de Benson Bridge gebouwd, van waaruit je de achterste waterval wat beter kunt bekijken.


De Wahkeena Falls geldt als de mooiste waterval. Vanaf een stenen brug die er voorlangs loopt kun je hem goed bekijken.
Als laatste loop ik de trail naar Bridal Veil Falls. Van daaraf is de route afgesloten, dus gaan we de snelweg weer op en raken algauw in de drukte van Portland verzeild.

Als we de Columbia River oversteken, rijden we halverwege de brug de staat Washington binnen. En werden we net nog begeleid door Mount Hood, hier is het Mount Rainier die ons begroet.

Dan zoeken we de camping op in Woodland, die aan een rivier ligt.
 

Morgen rijden we het laatste stuk van hier naar Camano Island en bezoeken we niets onderweg.
Hiermee is eigenlijk onze rondreis ten einde, maar nog niet afhaken, gewoon af en toe even checken, want als we bij Dennis en familie zijn, zet ik om de paar dagen nog even onze ervaringen daar op de blog.

4 opmerkingen:

 1. Ik denk dat jullie nu alweer terug kunnen kijken op een geweldige rondreis!Jammer dat het alweer zo snel voorbij is.Nog niet helemaal natuurlijk maar het grootste gedeelte zit er alweer op......

  Groetjes Manuela

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja Manuela, de laatste week alweer. Het is omgevlogen en heel veel om op terug te kijken. Gelukkig hebben we de foto's nog.
   Liefs en groetes,
   Henk en Annette

   Verwijderen
 2. Jullie liggen nog lekker in je 'mandje' terwijl we dit schrijven of je leest het nog voordat je begint aan het laatste deel van jullie fantastische reis door de West. De weergoden zijn jullie dit jaar wel heel erg gezind geweest. Dat maakt dat je er fijn op terug kunt zien en kunt nagenieten.

  De USA is een geweldig vakantieland. Zo hebben jullie dit in de jaren ook ervaren. Er wonen en werken is een andere ervaring.
  Maar geniet nog van het weerzien met jullie (klein)kinderen en de leuke dingen die jullie nog gaan doen.

  Nog een hele fijne tijd en groet Dennis, zijn vrouwtje en kinderen van ons....

  Ina en Fred

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Over het weer mogen we zeker niet klagen. Het is nu ook weer stralend zonnig. In Camano schijnt het wel anders te zijn: koud en bewolkt, soms regen. Maar daar zien we de kinderen weer en dat is belangrijker en daar verheugen we ons erg op.
   We zijn alvast weer een hele Amerika-ervaring rijker om op terug te kijken.
   We zullen jullie groeten overbrengen.
   Knuffel,
   Henk en Annette

   Verwijderen