vrijdag 22 juni 2012

Fossil Butte


Door eerst een glooiend, later heuvelachtig en dan bergachtig gebied gaat onze reis verder in noordwestelijke richting.


Het is eigenlijk alleen maar kilometers vreten vandaag.


We bezoeken alleen Fossil Butte National Monument omdat het toch op onze weg ligt. Gelukkig maar, want een omweg vonden we het achteraf niet waard.In het Visitor Center staan wat replica’s en enkele orginele fossielen uitgestald achter glas. Ook kun je er een filmpje gaan bekijken.


Buiten het Visitor Center kun je langs een reling lopen, waar een tijdlijn in miljoenen jaren is weergegeven op bordjes, met daarop de ontwikkeling van de planten- en dierenwereld. De toekomstige fossielen, oftewel de vogeltjes van nu, hebben geen respect en hebben letterlijk en figuurlijk ‘schijt’ aan de bordjes.


In de rest van het park kun je een rit maken van 7,5 mijl, waarvan 4 mijl onverhard is. Aan deze weg beginnen een paar wandelingen. Het landschap van het park onderscheidt zich niet van de rest van de omgeving, dus aan het onverharde deel beginnen we maar niet.

Dan rijden we de staat Idaho binnen.


In het plaatsje met de bekende naam Montpelier duiken we even een tentje in om een hapje te gaan eten. Daar zien we een huis te koop staan met licht achterstallig onderhoud. Weet niet of je de auto erbij cadeau krijgt.

Overnachten doen we in Pocatello. Morgen overnachten we in Twin Falls, dan hebben we één dag ingelopen op ons schema.

2 opmerkingen:

 1. En? Hebben jullie het huis gekocht? In zo'n prachtige omgeving. Met een auto erbij. Haha.
  Verder geniet ik van jullie reisverslagen. Ik wens jullie nog veel plezier en geniet ervan. Maar dat zit wel goed, geloof ik.

  Groetjes van Patje.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jammer, net voor onze neus verkocht! Kijken wat de dag van vandaag weer brengt Patje, elke dag een nieuwe verrassing.
   Groetjes,
   Henk en Annette

   Verwijderen