zondag 24 juni 2012

Craters of the Moon

Een heel eind nadat we Pocatello verlaten hebben, arriveren we bij de EBR-1.Dit was de eerste kernreactor ter wereld de bestemd was voor het opwekken van elektriciteit. De motoren staan buiten opgesteld. We nemen niet de tijd voor een rondleiding, want we hebben een lange reis en willen de tijd liever besteden aan Craters of the Moon NM, dat we een poos later bereiken.


Door de vele vulkaankraters, grotten en gestolde lavastromen lijkt dit gebied sterk op een maanlandschap, vandaar de naam. Een lusvormige weg voert langs de interessantste plekken en je kunt er diverse trails lopen.

We gaan eerst even langs het Visitor Center voor informate en een kaart. We krijgen ook een ‘permit’, omdat we de grotten willen gaan bezoeken.


Het is een heel speciale ervaring om zo door de gestolde lava te lopen. Wel via aangelegde wandelpaadjes, anders zou je de broze sintels plattrappen (of je enkels breken).


Bij alle plekken kun je ook een wandeling maken, wat we de meeste keren doen. Ik loop ook de trail naar de top van de Inferno Cone, een steile klim, maar een geweldige ervaring als je bovenop staat.


Ook de Caves Trail die we lopen is genieten. Je ziet onderweg al een aantal ondiepe grotten, maar we zijn onder de indruk van de Indian Tunnel, het einddoel van deze wandeling.


Als laatste lopen we nog een eenvoudig, maar mooi rondje naar Devil’s Orchard. Hier ook weer veel ‘mooie dooie’ (boompjes).


Ook de vormen die de lavastromen hebben gevormd zijn soms heel bijzonder.
We genieten van dit park en zijn blij dat we de omweg ervoor gemaakt hebben. Het stond eigenlijk de twee voorgaande US-reizen al op het programma, maar toen is het er steeds niet van gekomen.

Als we het park uit zijn, rijden we nog een hele tijd langs de lavavelden.

Op de camping is het schrikken, want ineens begint het monoxide-alarm in de camper te piepen. Ik zet gauw alle ramen en de 3 bovenluikjes open, hoewel we geen gaslucht ruiken. Gauw de gebruiksaanwijzing van de camper voor de dag gehaald en kijken wat we moeten doen. Blijkt dat het ding piept, als de batterijen van de melder bijna op zijn.... Dat loopt gelukkig met een sisser, of liever gezegd met een pieper, af.

Op deze camping is een eettent opgebouwd waar je een maaltijd kunt gebruiken. We besluiten er gebruik van te maken en verorberen een heerlijk maaltje met ribs, een steak en nog van alles erbij. 

2 opmerkingen:

 1. wauw geweldig!Echt super mooie foto's, ik kan me voorstellen dat jullie daar van genoten hebben!Frank en ik houden ook wel van lava velden en bergen.

  groetjes Frank en Manuela

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In 2008 waren we ook al in Sunset Crater Volcano NM geweest, in de buurt van Flagstaff. Dat vonden we ook zo bijzonder.
   Groetjes,
   Henk en Annette

   Verwijderen