zondag 24 juni 2012

Shoshone Falls

Als eerste rijden we naar de Shoshone Falls, iets ten noordoosten van Twin Falls, de plaats waar we overnacht hebben.


Daarbij komen we over de Perrine Memorial Bridge. Deze imposante brug is 457 meter lang en overspant de Snake River op een hoogte van 148 meter boven het wateroppervlak.


Verder heb je zicht op de loop van Snake River.


Dan arriveren we bij Shoshone Falls en het werkelijk een wonderschone waterval, die ook wel ‘The Niagara of the West’ wordt genoemd.


Het water overbrugt hier een hoogeteverschil van 65 meter in de mooie Snake River Canyon.


Hij is danwel kleinschaliger en compacter dan de Niagara, maar qua schoonheid en omgeving kan hij er beslist mee concurreren.


Als we wegrijden, zien we twee auto’s stilstaan en mensen in de berm staan fotograferen. Dan moet er wat bijzonders te zien zijn; en dat is er ook. Er staat een groot hert met een reuzegewei vrij dicht de weg bij aan wat bladeren te knabbelen. Wat een buitenkansje! Al vaak herten gezien, ook deze reis, maar nog nooit een met gewei en dan nog wel van die afmetingen.

Via de Thousand Springs Scenic Byway gaan we verder richting noorden. Het zou een prachtige weg met veel watervallen moeten zijn.
We rijden over een vlakte en zouden niet weten waar hier watervallen zouden moeten zijn. We zien wel veel sproei-installaties op de velden die we passeren, zouden ze die bedoelen met springs? Anders zijn we bang dat we toch zelf zullen moeten springen. Maar na een tijdje dalen we af een kloof in en zien aan de overzijde inderdaad een aantal watervallen. Jammer dat er nergens goede plaatsen zijn om te stoppen, zodat we ze wat beter kunnen bekijken.


Aan het eind van de rit arriveren we in Boise. Dit is zowel de grootste als de hoofdstad van Idaho. Hier bezoeken we de Old Idaho Penitentiary, die ruim honderd jaar als gevangenis dienst heeft gedaan (tot 1973).


Je kunt de cellen en andere delen van de gevangenis bezichtigen. Heel interessant en ook bedrukkend, vooral als je de piepkleine isoleercellen ziet, met alleen aan de onderkant een ruimte in de deur waar licht door naar binnen kan. Echt luguber vind ik de galg met het valluik eronder die je kunt bekijken vanuit de getuigenkamer van de galg. Ook de cellen van de Death Row zijn te bekijken. Brrrrrrrr……
Toch vind ik het altijd heel boeiend om een gevangenis te gaan bekijken.

Van daaruit rijden we naar Meridian, een buitenwijk van Boise waar we de camping opzoeken.

2 opmerkingen:

 1. Hallo Henk en net hier berichtje uit den haag
  Ik zie steeds als Joop komt jullie foto's heel mooi

  Lekker thuis. Daag agnes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt Agnes, ben blij met je berichtje. Vandaag heb ik er extra een foto voor jou opgezet.
   Liefs,
   Henk en Annette

   Verwijderen